YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Buat Masker Tepung Susu-DIY

diy masker tepung susu

Buat Masker Tepung Susu

Susu tepung pun boleh buat masker? Boleh cerahkan kulit pulak tu! Mungkin selama ni kita tahu susu tepung hanya untuk minum. Tapi korang tahu tak yang kandungan vitamin serta zat aktif yang terdapat dalam susu dah diakui dapat menyegarkan dan membuat kulit lebih cerah jika dibuat masker dan diamalkan selalu.

[wajib baca : homemade scrub badan & muka diy]


Cerah dan putih tu berbeza...uols kena fham... Macam kulit kita yang sawo matang ni boleh dicerahkan kalau amalkan selalu petua masker mudah ni. Nak putih macam awek korea itu mustahil, tapi nak nampak cerah lebih berseri boleh lah cuba petua ni. Kalau tepung beras takde, boleh guna alternatif ni untuk cerahkan kulit. Senang sangat!

Apakah kelebihan masker susu tepung ni?

Promosi Set Tilam Baby(design pinky bear)


promosi set tilam baby

Promosi Set Tilam Baby(design pinky bear),barang baby


Ok...sekarang nie yuk nak bg harga promosi untuk set tilam nie plak..huhu..
Warna set tilam nie sgt cantik

Striking.....warna pun terang...mmang mnyerlah..
Kombinasi warna pink & turquoise yg sgt menarik perhatian kan...
Untuk set tilam kali nie special ckit...sbb srung tilam n bntal nie sy alas dgn fiber tau..bkn span ye..

Jd..klau alas fiber tu...srung dia jd lg lembut n cantik...
Fiber tu sy alas smpai 1/2 inch tau..so srung dia mmng tbal n tahan lasak
Srung tu pun..saya jahit quilt untuk bg srung nmpak lg kemas..

Tips Mengurangkan Morning Sickness

cara-cara untuk mengurangkan morning sickness @ loya mengandung


ibu mengandung dengan morning sickness memang tidak  dapat dipisahkan..
hanya ibu mengandung sahaja yang tahu betapa seksanya morning sickness nie..
ok..alang sebut pasal morning sickness nie...apakata yuk share sikit cara-cara untuk mengurangkan morning sickness..

tips menghadapi morning sickness

  • Makan dan minum dalam kuantiti yang sikit, tapi kerap. Kalau dapat makan 5-6 kali sehari dalam kuantiti yang sikit boleh memastikan kekal terhidrat dan nutrisi untuk ibu terjaga
  • Bangun pagi tu, sebelum gosok gigi, makan biskut cracker kering beberapa keping, rehat jap 15 minit, sebelum pegi mandi.

Misteri Rumah Agam Peninggalan Moyang-Part 2

sambungan cerita daripada misteri rumah agam peninggalan moyang part 1

Misteri Rumah Agam Peninggalan Moyang-Part 2

ok now kita baca sambungan kisah misteri rumah agam peninggalan moyang..
tapi..sblum tu uols dah baca ke misteri rumah agam peninggalan moyang part 1??
klau blum baca..sila baca yang part 1 dlu..nntikan x faham plak..
klau nak baca yang part 1..klick sini

ok..jom kita baca kisah mus yang part 2 plak...x sabar nie nak baca..huhu..

Salam. Aku sebenarnya berbelah bahagi nak share cerita ni ke tak. Sebab macam personal la pulak. Aku tahu ada yang kenal aku sape. And thank you sebab whatsapp aku dulu. And korang just keep silence. Thanks. Haha.
Yang lebih dasyat, family besar aku. Dorang tak tahu. So aku dengan Nora kena serang bertubi tubi.

Tapi aku akan teruskan cerita ni. Dah aku menyelam separuh badan, aku basahkan seluruh badan je la terus. Dan aku faham ada ramai students yang request aku habiskan cerita aku sebab nak fokus pada Viva dan FYP pulak. Haha. Sorry dik.

Promosi Set Bakul Bersarung (Design Mickey)

harga promosi untuk set bakul bersarung


promosi khas utk uols shj tau..
Kali nie kita buat promosi set bakul bersarung plak ye..
Tq sbb sudi like n follow page nie tau..
Mkin ramai yg like n share page nie..mkin bnyak promosi yg yuk buat..huhu..
Ok..back tu promosi..

Promosi nie uols akn dpt 3 bakul bersarung..
Sarung dia bleh buka n basuh
Mmng senang...klau kotor uols just buka n basuh srung dia je..

video promosi set bakul bersarung

Misteri Rumah Agam Peninggalan Moyang-Part 1

Kisah disebalik rumah agam peniggalan moyang

Misteri Rumah Agam Peninggalan Moyang
(gambar sekadar hiasan)

ok hari nie yuk nak share kan karya mus..
sungguh hebat hasil penulisan mus nie..rugi klau uols x baca tau..
sbb cerita nie penuh dengan suspen dan misteri..

cerita nie yuk ambik kat iium confession
sbb cerita nie best sgt...yuk pun share dekat sini..
so sape x baca..rugi..haha..
mlas nak bebel panjang..jom kita baca cerita tentang mus nie..

Testimoni Set Tilam & Bakul Baby (20)

GOJEST SANGAT.....I LIKE


GOJESTTTT...SGT..I LIKE
Wow...kerlas sgt testimoni sis nie uols..
Huhu..camne x gojes..homemade katakan..
Konfirm2 jahitan kemas n cantik
Xpercaya..try lar oder..hihi..
Sape2 yg nak tilam n bkul baby yg gojesttt..
Cpt2 wasap  +6017-9345465

Testimoni Set Tilam & Bakul Baby

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...