YUK'S TROVE

nuffnag

SALES

Cara Pengambilan St,John's Wart

apakah st.john's wart?



St. John’s Wort merupakan sejenis tumbuhan liar di mana pokoknya mempunyai bunga berwarna kuning. Ia telah digunakan sejak berabad lamanya dalam bidang perubatan. Nama botani bagi tumbuhan ini ialah hypericum perforatum yang biasanya dikenali dan dijual di pasaran sebagai 'Hypericum’.

St. John’s Wort biasanya diekstrak daripada bunga dan daun. Ia digunakan secara amnya untuk merawat tanda-tanda masalah kesihatan mental. Ini termasuk kemurungan yang ringan atau sederhana dan gejala-gejala yang berkaitan dengan kemurungan seperti kebimbangan, keletihan, hilang selera makan dan masalah gangguan tidur (insomnia).

apakah kebaikan st.john's wart?

Design 81: Set Bakul & Set Tilam Baby

set bakul dan set tilam baby design love abstract

Design 75: Set Bakul & Set Tilam Baby

design baru dtg lg..hihi
Tq kps cstmer yg sentiasa tempah set tilam n bkul dr yuk..
Design kali nie agak menarik sbb ada gabungan abstract n love..
Biasa kita tngok corak petak2 je kan..

Tp design nie ada love ….jd mnyerlah ckit.
Tmbah2 yuk letak renda merah ckit..lg menarik perhatian...cntik
Sape yg nak oder design nie..bleh wasap yuk +6017-9345465..

Cepat...sbb stock tinggal ckit je lg..
Semua design yuk limited..
Siapa cpt..dia dpt 

Resepi Aiskrim Homemade

buat aiskrim sendiri di rumah

Resepi Aiskrim Homemade

musim panas kalau dapat makan aiskrim kan best...sejuk je rasa kan..
klau nak beli aiskrim setiap hari boleh bankrupt kan..haha..
yelar..harga satu bekas aiskrim boleh tahan mahal jgak..
sebekas aiskrim pun dah dekat rm 10 kan..
mahal...

daripada uols membazir duit beli aiskrim tu....baik uols buat sendiri aiskrim kat umah..
jimat pun jimat..
sebelum nie yuk kan dah share resepi aisktim...
what..x tau pun..tular..yuk sruh follow blog nie x nak..
kna dah terlepas resepi yang best2..

xpe..sini yuk sertakan link untuk resepi aiskrim

Deign 82: Set Bakul & Tilam Baby (reben)

Set tilam baby & set bakul bersarung

Deign 76: Set Bakul & Tilam Baby (reben)


Cantik kan design nie..
Warna yg lembut & sejuk mata memandang..
Bg yg suka warna2 lmbut..design nie wajib anda grab..hihi

Ada kisah dsebalik design nie...
Mula2 tu..cstmer tu nak set bkul brsarung shj..
Bila dah siap jhit.. Sy pun send lar pic kat cstmer tu...
Urm..bila tngok set bkul cantik
Trus dia sruh buat set tilam skali...

Nsib baik due dia lmbat lg
Biasalar..time oder tu plih corak je..
Bila dah siap..mmng cntik lar..
So uols jgn bmbng ye..wlaupun plih corak..inn shaa allah yuk akn jhit secantik mungkin

Oh..btw design nie special ckit..sbb set bkul dia brsarung..so uols bleh lar buka n basuh..

Buat Masker Tepung Susu-DIY

diy masker tepung susu

Buat Masker Tepung Susu

Susu tepung pun boleh buat masker? Boleh cerahkan kulit pulak tu! Mungkin selama ni kita tahu susu tepung hanya untuk minum. Tapi korang tahu tak yang kandungan vitamin serta zat aktif yang terdapat dalam susu dah diakui dapat menyegarkan dan membuat kulit lebih cerah jika dibuat masker dan diamalkan selalu.

[wajib baca : homemade scrub badan & muka diy]


Cerah dan putih tu berbeza...uols kena fham... Macam kulit kita yang sawo matang ni boleh dicerahkan kalau amalkan selalu petua masker mudah ni. Nak putih macam awek korea itu mustahil, tapi nak nampak cerah lebih berseri boleh lah cuba petua ni. Kalau tepung beras takde, boleh guna alternatif ni untuk cerahkan kulit. Senang sangat!

Apakah kelebihan masker susu tepung ni?

Promosi Set Tilam Baby(design pinky bear)


promosi set tilam baby

Promosi Set Tilam Baby(design pinky bear),barang baby


Ok...sekarang nie yuk nak bg harga promosi untuk set tilam nie plak..huhu..
Warna set tilam nie sgt cantik

Striking.....warna pun terang...mmang mnyerlah..
Kombinasi warna pink & turquoise yg sgt menarik perhatian kan...
Untuk set tilam kali nie special ckit...sbb srung tilam n bntal nie sy alas dgn fiber tau..bkn span ye..

Jd..klau alas fiber tu...srung dia jd lg lembut n cantik...
Fiber tu sy alas smpai 1/2 inch tau..so srung dia mmng tbal n tahan lasak
Srung tu pun..saya jahit quilt untuk bg srung nmpak lg kemas..

Tips Mengurangkan Morning Sickness

cara-cara untuk mengurangkan morning sickness @ loya mengandung


ibu mengandung dengan morning sickness memang tidak  dapat dipisahkan..
hanya ibu mengandung sahaja yang tahu betapa seksanya morning sickness nie..
ok..alang sebut pasal morning sickness nie...apakata yuk share sikit cara-cara untuk mengurangkan morning sickness..

tips menghadapi morning sickness

  • Makan dan minum dalam kuantiti yang sikit, tapi kerap. Kalau dapat makan 5-6 kali sehari dalam kuantiti yang sikit boleh memastikan kekal terhidrat dan nutrisi untuk ibu terjaga
  • Bangun pagi tu, sebelum gosok gigi, makan biskut cracker kering beberapa keping, rehat jap 15 minit, sebelum pegi mandi.

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...